greypixel projektek

A Greypixel Geometrics csapata büszke eddigi 100%-os ügyfélelégedettségi mutatójára. Az ipar 4.0-hoz köthető mérnöki innovációk implementálása cégünk fő célkitűzése. Projektjeink során hatékonyan kombináltuk az újszerű felmérési technikákat, módszereket. A lézerszkenneléssel, fotogrammetriával létrehozott 3D-s pontfelhők alkalmasak a lehető legkülönfélébb akcióterületek pontos és gyors digitalizálására, illetve lehetővé teszi a szakági tervezők számára a 3 dimenzióban való tervezést.

Pécs, Ferencesek utcája

Tavalyi év során Pécs történelmi belvárosában a Ferencesek utcájában készítettünk 3D-s felméréseket. Lézerszkennerünk segítségével 4 óra alatt végeztünk a helyszíni felméréssel, és további 8 órát töltöttünk utómunkával. A pontfelhőtechnológiára épülő újszerű és gyors felmérési eljárásnak köszönhetően 45 belvárosi épület teljes homlokzatáról kaptunk milliméter pontos térbeli információkat. A felmérést járókelők, gépjárművek és egyéb zavaró tényezők befolyásolták, azonban a végleges pontfelhőben ezek már szerepelnek, mivel az utómunka során minden oda nem illő dolgot szoftveresen tisztítunk. A Ferencesek utcája digitalizálása volt az első lépésünk Pécs város teljes belvárosának lézeres felmérési projektjében. Hamarosan további képek…

Sümegi Vár

2016 decemberében a Sümegi vár felmérésében közreműködtünk. A helyszínen 5 nap alatt közel 300 mérőállás készítésével 1,2 milliárd pont koordinátáit rögzítettük EOV koordinátarendszerbe transzformálva. 80Gb fénykép, 35Gb (x,y,z) koordináta feldolgozása utána a végeredmény egy 70Gb-os 3D pontfelhő. A decemberi időjárási és fényviszonyok mellett egységes színárnyalat eléréséhez magas dinamikatartományú (HDRI) fényképeket készítettünk. Az építészeti felmérés mellett az állapotfelmérés kiemelten fontos részét képezte a várfalak geometriájának és anyagösszetételének dokumentálása. A gömbpanoráma felvételek színezésével jól elkülönülnek a különböző helyreállítási munkálatok fázisai. Lézerszkennelés segítségével megállapíthatóvá váltak a várfal azon részei, ahol statikai megerősítésre lehet szükség.

Tettye Szantmáry Palotarom

Pécs város egyik legkedveltebb közterét, a Tettye Palotaromot választottuk bemutatkozó Projektünknek. Célunk, hogy a pontfelhő-technológiára épülő innovatív mérnöki megoldások közérthetően minél szélesebb körben elterjedjenek. A Pontfelhőre illesztett HDR gömbpanoráma fényképekkel tesszük teljesen élethűvé a lézerszkenner által kibocsátott milliónyi lézerpontot. A terepmunka ideje több mint tizedére csökken a hagyományos geodéziai és egyéb felmérési technikákkal szemben, miközben a szolgáltatás eredménye minőségben, pontosságban és terjedelemben messze túlszárnyalja. Szolgáltatásaink között szerepel geodéziai felmérés, 3D terepmodell készítés, építészeti fotózás és virtuális séták létrehozása.

Pécs, távhővezeték

Pécsett a hőerőművet kertvárossal összekötő távhővezeték egyik tüskésrét úti szakaszát digitalizáltuk. A felmérési eremények alapján készíthető egy komplex karbantartási terv, amely digitálisan tartalmazza az összes sérült távhőelemet. A kapott fotók és/ vagy helyszíni séta alapján definiálásra kerül a kívánt felmérési terület, objektum. A megrendelő céljától függően szakembereink kiválasztják a legmegfelelőbb felmérési eszközöket és eljárásokat. Cégünk fennállása óta egyértelműen törekszik az innovatív, minőségi és költséghatékony mérnöki megoldásokra. A felmérés fázisában használt Leica gyártmányú eszközeinkkel garantáljuk szolgáltatásainkhoz a kimagasló ár- érték arányt.

Pécsi Nemzeti Színház

A Pécsi Nemzeti Színház komplett műszaki állapotfelméréshez készítettünk demo felméréssorozatot. A műszaki információk segítségével a jövőbeni fejlesztések, átalakítások optimalizálhatóak, pontosabban, és költséghatékonyabban hajthatóak végre. A felmérés során Leica Scanstation C10-es műszerrel 360°-os gömb sugárban másodpercenként több millió pont távolságát mérjük fel és rögzítjük, ami azt jelenti, hogy négyzetméterenként több ezer pont helyzete kerül rögzítésre egy térbeli koordináta rendszerben. Az így kapott teljes geometriai felmérés eredménye hosszútávon nyújt érdemi segítséget a színház műszaki osztályán dolgozó kollégáknak.

Pécsi Székesegyház

A 3 dimenziós szkennelés alapvetően a fizikai kiterjedéssel rendelkező testek digitális állománnyá való konvertálását jelenti. A szkennerek a geometriai alakzat teljes felületét leképezik pont formájában, mindezt úgy, hogy maga az eszköz nem ér hozzá az objektumhoz. A 3D szkennelés során készített pontfelhőállományok és nagyfelbontású digitális fényképek az épületek teljesebb és pontosabb dokumentálását teszik lehetővé. Az általunk készített digitális dokumentációnak egyértelmű előnyei vannak az örökségvédelemben, archiválásban, karbantartásban. Emellett pontos információkat szolgáltathat fénylátványtervezőknek, makettkészítőknek és egyéb szakági tervezők számára. A Pécsi Székesegyház teljes homlokzati felmérése 2 munkanapot vett igénybe, az eredmény önmagáért beszél.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut.